Main page » News » Lezajlott az V. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Verseny

Lezajlott az V. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Verseny

Monday, 14 May 2012 Monday, 11:06:07

Hamisítatlan tavaszköszöntő fesztiválhangulat tette emlékezetessé az ötödik, jubileumi Rexroth Pneumobil Verseny döntőjét az egri Érsekkertben.

A négy országból érkező 41 csapat összesen öt kategóriában mérte össze tudását a saját tervezésű és kivitelezésű, sűrített levegővel hajtott járművek hagyományos versenyén. A parázs futamokon minden eddiginél kiegyensúlyozottabb mezőny találkozott, ami nem csupán a viadal növekvő nemzetközi presztízséről árulkodik, hanem a versenyzők felkészültségéről, műszaki tudásáról is. Az idei legjobb léghajtányt építő csapat, az MK Laren tagjai mostantól egy éven keresztül a Rexroth Legjobb Pneumobilja cím birtokosaként emlékezhetnek vissza a kemény küzdelemben megszerzett szombati győzelemre.

A résztvevő csapatok az idei évben is öt kategóriában mérhették össze tudásukat és ügyességüket. A távolsági kategóriában, ahol a járműveknek egy sűrített levegővel feltöltött palackkal a lehető legnagyobb távolságot kellett megtenniük, a Metálmobil csapata jutott a legtovább: léghajtányukkal összesen 9193 métert tettek meg. Az ügyességi futamban a járműveknek és pilótájuknak egy igencsak technikás pályán kellett a legjobb teljesítményt nyújtaniuk. Idén a Debreceni Széllovagok pneumobilja jutott át a célvonalon elsőként. A gyorsulási futam győztesei, a MK Laren csapata, akik léghajtányukkal egy erős mezőnyben teljesítették a legrövidebb idő alatt a kijelölt pályaszakaszt. A legeredetibb konstrukció kategóriában a legkiemelkedőbb műszaki megoldásokat felsorakoztató, egyúttal leginnovatívabb jármű nyerhette el az elsőséget. A komoly elismerést jelentő díjat a Széchenyi István Egyetem csapata, az AirGO Pneumobil Team tudhatja magáénak. A jelképes koronát, azaz a Rexroth Legjobb Pneumobilja 2012 címet, amelyet hagyományosan az egyes versenykategóriák győztesei közül választ ki a zsűri, ezúttal a MK Laren csapata viselheti egy éven át.

FacebookYoutube
Main pageVideosFacebookContact