Main page » Archives » Pneumobile 2010 » Kísérőprogramok » Légből kapott varázslatok

Légből kapott varázslatok

Látványos kísérletek a levegőt alkotó gázokkal

Időpont: 12.30 - 13.00 és 15.00 - 16.00 között

Előadó: Tóth Pál, fizika tanár

Szeretnéd tudni miből áll a levegő? Hogyan lehet részeire bontani? Hogyan viselkednek, és mire használják alkotóelemeit? Tudtad, hogy a levegőt alkotó gázok láthatatlanul részei a minden-napjainknak? Gyere, ismerjük meg együtt az élet számos területén nélkülözhetetlen gázokat!

Látványos kísérletek segítségével, a látogatók bevonásával fedezzük fel a szóban forgó gázok különleges tulajdonságait. Bemutatunk nagy hőfejlődéssel vagy éppen extrém gyors lehűléssel járó folyamatokat, jól ismert hangszerekből új, eddig nem hallott hangokat csalunk ki gázokkal, és a „neon”cső fényének színét is elváltoztatjuk. A többi izgalmas kísérlet maradjon meglepetés!

toth_pal2
tóth_pál3

Előadónk Tóth Pál, matematika-fizika tanár, a fizika elismert tekintélye. Fizibusz nevű programjával mára már bejárta az egész országot, eddig több mint kétszáz iskola 35.000 tanulójával találkozott apró eldugott településektől a nagyvárosokig. Az országjáró "roadshow” célja a – sokszor mostohagyermekként kezelt -természettudományos tantárgyak iránti érdeklődés felkeltése, s a környezettudatos energiafelhasználás fontosságára való figyelemfelhívás, játékos, látványos, rendhagyó kísérleti órákkal.

Előadásainak műfaja a szórakoztatás, de célja ugyanakkor az ismeretek átadása, melyeket a jó hangulatba, a látványba igyekszik elrejteni, hogy azokat a diákok – talán maguk számára észrevétlenül - csomagolják ki és sajátítsák el. Légből kapott varázslataiból két kisebb bemutató keretében kaphatnak a látogatók egy kis ízelítőt a verseny szüneteiben.

FacebookYoutube
Main pageVideosFacebookContact