Main page » Archives » Pneumobile 2010 » Pneumobil jutalomút

Pneumobil jutalomút

IMAG0109

Négynapos tanulmányúton vettek részt a III. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Verseny kategóriagyőztes diákjai és a teljes felkészítő tanári gárda. A közel 50 fős csapat célpontja ezúttal is Németország volt, ahol többek között Bosch Rexroth telephelyeket tekintettek meg. A szakmai dolgok mellett azért jutott idő városnézésre, sőt, még a futball VB döntőjének megtekintésére is. A résztvevő urak nagy megkönnyebbülésére a busz pont odaért a szálláshelyre a döntő kezdetére, így az egész napos utazás után egy étteremben, hideg sörrel a kézben izgulhatták végig a spanyol-holland mérkőzést.

Az első nap folyamán a würzburgi Didaktik Centerbe látogattak el a pneumobilosok. A Bosch Rexroth nemzetközi oktató- és képzőközpontjában elsősorban a vállalat Ügyfeleinek tartanak különböző szintű, tartalmú hidraulika és pneumatika tanfolyamokat, de mint kiderült, a Didaktik Center kapuja a magyar felsőoktatás tanárai előtt is nyitva áll. A délelőtti elméleti tájékoztatás után délután különféle, pneumatikai és hidraulikai témájú foglalkozásokra ülhettek be a résztvevők, így első kézből szerezhettek gyakorlati tapasztalatokat a központban folyó munkáról. A vacsora után egy remekbeszabott, érdekes program következett: esti városnézés egy középkori ruhába öltözött városőr kalauzolásával. A jelmezes würzburgi idegenvezetőt eleinte meglepett tekintetek fogadták, ám rövidesen remek hangulat alakult ki, amely egy sörözőben vidám mulatásba csapott át.

A harmadik napi program nagyon korán kezdődött, a magyarok már szinte hajnalban úton voltak. ICE vonattal utaztak át Würzburgból Hannoverbe, mely közel 240 km/órával száguldva mindössze két óra alatt tette meg a hosszú utat. A látogatás tárgya a Hannover melletti Laatzenben működő Rexroth pneumatika gyártóüzem volt, ahol különösen a hipermodern magasraktárban folyó munkát kísérték élénk érdeklődéssel a pneumobilosok.

Ebéd után újabb izgalmas program következett, a wolfsburgi VW Autostadt megtekintése. Itt nem csak a Volkswagenek gyártásának történetével ismerkedhettek meg a résztvevők, hanem megtekintették azt a két speciális forgótornyot is, amelyek az autók kiszállítás előtti tárolására szolgálnak. A közel 50 méter magas modern raktárkomplexumban robotok végzik az autók ki- és betárolását. A vonat késése miatt kissé viszontagságos visszaút után a csapat Würzburgban töltötte az éjszakát, ahonnan reggel megcélozta a busz orrával Magyarországot, és (szinte) meg sem álltak hazáig. A jó hangulatú, szakmai tapasztalatokkal és kulturális élményekkel egyaránt szolgáló tanulmányút méltó zárása volt a 2010-es, III. Nemzetközi Rexroth Pneumobil Versenynek.

FacebookYoutube
Main pageVideosFacebookContact